Babysim






Klara i fina volang badräkten




Så mysigt



I söndags var det sista passet babysim. Tråkigt helt klart eftersom man när man har något inbokat verkligen tar sig tid att åka i väg och bada !och Klara gillar det så mycket 

Dock vet jag inte om jag tycker att själva babysimmet var något spec. Helt klart mysigt och visst har man lärt sig en hel del, men något steg 2 blir det inte. Då åker vi i väg själva och badar i stället.

Klara verkligen älskar att bada. Hon blir helt vild när hon kommer ner i vattnet, plaskar med händerna, sprattlar med benen och skriker av förtjusning! Vår lilla tjej!

 


Fem favoriter


Trogna följeslagare!


Min fem favoriter!
TIGI Bed head Superstar: Fönlotion som gör att hårstråna sväller när man fönar håret. (Kanon eftersom jag har tappat halva kaluffsen efter amning!!)



Clarins Beauty Flash Balm:
Som mask eller innan sminktime, vet inte hur jag ska förklara den men den stramar upp och sminket sitter som berget.



Biotherm Body Lotion:
Inte så fet som många andra kan vara och luktar heaven!


Decleor BUS:
Kanon BUS luktar inte typisk "brun utan sol lukt" och funkar även i ansiktet utan att få massa pupplor och finnar.


Dermalogica Multi Vitamin: Mask som återfuktar, skall användas 20 min men jag brukar sova med min och det känns som det gör underverk.

 

En del av min vardag även det!


Mörkare tider


Tittut!!




Nyvaken Klara i sköna sängen!



Kuber i Klaras rum



Söndag kväll.

Vart tar alla dagar i veckan vägen? Nu har en hel vecka gått igen, det är helt sjukt! Ev börjar jag jobba om 6 månader. Det går för fort, alldeles för fort.

Den här helgen började alldeles ypperligt i fredags med en liten fotorunda för att ta lite fina höst kort på Klara. Fredagen slutade inne i stan tillsammans med Sofia & Emma där vi åt en god middag på Bellman och pratade om allt mellan himmel & jord. Alltid lika mysigt!

Lördagen startade med en liten sovmorgon för min del då Andreas gick upp med Klara, riktigt skönt även om "sovmorgonen" bara varade till kl 8.00. For i väg till jobbet där det verkligen var full rulle exakt hela tiden. En riktigt bra jobb dag. Åkte direkt hem till Klaras gammelmormor nr 2 där det vaknades fika innan Klara och jag åkte hemmåt för att natta lillen. Andreas var på hockey i Gävle så jag spenderade hela lördagskvällen själv i soffan med en godisskål. Det var faktiskt riktigt tråkigt!!

(Söndag och Klara vaknade kl 05.00)
I dag har vi varit på sista passet babysim, ätit lunch på stan och grattat finaste Caeila på 1-års dagen! Nu är det soffhäng innan det är dags att lägga huvudet mot kudden.


Fredags feeeeling!

Tänk att även fast vi är hemma varje dag så känns ändå fredag morgon lite speciell!
Jag ska snart svida om i från mina hemmakläder till lite mer ute kläder och inta en dinner på stan med Sofia & Emma!
Tjolahopp!

Perfekt kokt ägg!


Ett perfekt kokt ägg!

Ville bara visa er alla hur ett perfekt kokt ägg ser ut! Vilken lycka det är att pilla bort skalet när man ser att innehållet är perfekt! Haha

Nej nu är det dags för träning, magrutorna will be back!


CUPCAKE


Morotscupcake



Den enda cupcake´n som blev lyckad!



I lördags hade jag och Andreas en dag home alone! Klara åkte i väg med mormor & Conny till stugan i Färna och var borta hela dagen!

Vi tillbringade dagen med att soooova, städa och jag passade på att baka (eftersom vi skulle få fika besök på eftermiddagen). Hade spanat in receptet på Morots cupcakes i Leila´s kokbok a pice of cake som jag tänkte ge ett försök.

Jo hej! Första plåten var bara att kasta, det blev bara en enda stor muffins över hela plåten. Började på sats nummer två när jag insåg att sockret var slut, över till Sara och hämta socker och fortsätta. Andra plåten blev absolut inte cupcake´s men jag orkade inte göra om en gång till.

Hittade inte spritsen så tog en vanlig plastpåse och la i spritsen, påsen sprack och det var glasyr över hela köket. Oh well, den enda som blev bra var den ovan som jag tog kort på. Dock så gick tydligen dom andra att äta enligt besöket, men det blev ingen fröjd för ögat ;)


Solskens promenad


Finaste tjejen i stan!



Häääärligt väder!




En tur runt Skantzen!



I går var det så himla härligt väder ute! Efter lunch tog jag & Klara en lång promenad runt skantzen. Vi gick förbi "båtbryggan" där jag och mina vänner har tillbringat x-antal timmar med att lapa sol och bada. Det är nästan så att man längtar tillbaka lite.

 

Efter promenaden begav vi oss för att hämta upp Andreas för att köpa nya löparskor till honom, kom hem med ett par, nu är det bara att vänta och se om det blir något resultat tack vare skorna ;)

Jag & Milla tog en tur till gymmet för att börja bygga upp magrutorna igen, haha. Den som lever får se!

I dag är vädret inte lika mysigt som igår så vi blir nog bara hemma fram tills det är dags att gå till öppna förskolan med grannarna!


Onsdag!







Nerkapade blommor!




Ajabaja Klara



ONSDAG, vaknade upp kl 06.30 till en helt tom kalender sida! Underbart.

Startade dagen med en promenad med mamma till polisen där vi hämtade ut våran cykel som blev stulen för fyra veckor sedan. Det finns en del ärliga människor!

 

Dagen fortsatte hemma med att snitta om lite blommor som vi fick av Emma & Patrick i fredags, kände att jag ville ha något på borden och resultatet blev som bilderna ovan. Det blev lite plock hemma innan vi begav oss tillsammans med grannarna ner till öppna förskolan. Lika trevligt som vanligt!

 

Därifrån tog jag och Klara oss vidare för att möta upp Mikaela för en fika! MYSIGT! Promenaden hem var allt annat än varm och vi såg till och med lite snöflingor tidigare på dagen.

Nu har jag slagit mig ner i soffan och ska inte flytta mig härifrån på några timmar...


Ceasarsallad


Plocka ihop sin egen sallad





Den godaste salladen av alla


I går hade jag dinner besök av två kusiner & Mikaela. Alltid mysigt med lite sällskap om kvällarna när Andreas jobbar. Det blev som bilderna visar klassikern Ceasarsallad (som jag skrivit så mycket om förut) som är min absoluta favorit i sallads väg.

Vi hade efter maten lite thé häng innan tjejerna åkte hem och jag gick och la mig runt 23. Återkommer med rapport om vad som har hänt under den här dagen! 


8 månader


Lilla älsklingen 8 månader


I dag blir stora lilla tjejen hela 8 månader! Jag förstår verkligen inte hur tiden kan gå så snabbt. Helt ofattbart!

Helt ofattbart är även att man inte har sovit en hel natt på 8 månader, minst. Även om Klara nu oftast sover hela nätterna så vaknar jag ändå av en inställd klocka i min kropp som säger att jag måste kolla till henne.

Klara, tösabiten, tjollan, gosgumman, kärt barn har många namn!



Vid 8 månader ser det ut så här för oss:
-Sover för natten ca 18.30-06.30 (oftast ingen mat förrän tidigmorgon)
-Kryper/ålar överallt
-Sitter stadigt
-Äter nu förutom mat även smörgåsrån och mackor som är en stor favorit
-Älskar att hoppa hoppgunga
-Har strl 68 på kläder börjar gå över mot 74
-Sover sedan 2 månader tillbaka i eget rum
-ÄLSKAR att bada



Världens bästa Klara!  

 


gladiolus


Fredagsblommor



Vita gladioler



Köpte vita gladioler på torget i fredags, florist som man är så älskar jag att ha snittblommor hemma! Speciellt på fredagar, då känns de att det är helg! Det står fortfarande lika fina som i fredags när jag tog kortet. 


Söndags dinner!


Söndagsdinner bestående av smoothie på vaniljyoghurt, banan, hallon och apelsinjucie!



Toppad med müsli som vi fick i present i från Sofia



Godmorgon måndag!

Klockan är halv tio och Jag & Klara har redan varit ute på en morgonpromenad i spåret! Bestämde mig i går kväll att nu får det fasen vara nog med latmask ett tag.

Startade därför morgonen med en tallrik fullkorns havregrynsgröt och lite äppelmos innan vi klädde på oss och begav oss ut på en morgonpromenad. Klara var inte mycket till sällskap då hon somnade efter sisodär fem minuter på det skumpiga vägen och vaknade inte förrän vi hade kommit hem och parkerat vagnen igen.

 

Idag har vi inget planerat förutom att ta ännu en promenad efter lunch (GI-lunch) och i eftermiddag kommer Mikaela och Milla förbi och hälsar på!

Bilderna är vad jag och Andreas åt till kvällsmat igår innan vi högg in på den stora godispåse som jag hade råkat köpa när jag var och handlade.

Nej måndag = ny start!


HÖST


Härligt höstväder!

 
Äta löv är gott!



Tjollan på promenad med mormor och moster



Söndag morgon!
Sitter i morgonrocken framför nyhetesmorgon söndag och dricker en kopp thé.

I går kväll blev vi bjudna på middag hemma hos mamma & conny, Klara blev trött som sov över medans jag och Andreas kilade hem framåt elva. Därav kan man nu sitta framför datorn och ta det lite lugnt innan vi drar i gång dagen på riktigt.

 

I dag står babysim på agendan och därefter en storstädning här hemma!

 

Jag har föresten köpt en ny kamera! Därav mitt ökande bloggande de senaste dagarna. Det är ju så mycket roligare att skriva när man har blider. (Gillar själv inte att läsa bloggar utan bilder). 
Bilderna ovan är dock tagna av min syster med hennes Nikon D90.


Café besök


Besök på café Bob´s deli







Lilla Klara i sin nya tunkia!



Undergårdagen hann vi även med en lunch på Café Bob´s deli i nya IGOR gallerian. Super mysigt fik som jag och Klara redan invigde tillsammans med mamma för en vecka sedan. Men i går fick även Andreas chans att prova på!

I dag lördag så är det jobb som står på schemat, känns fakitskt helt okej. Om man bortser från min hosta som aldrig verkar vilja försvinna.

Till kvällen så är det antingen Kick off med jobbet eller hemmakväll med familjen. Det återstår att se hur det blir!





Fredag, hittills!


En vanlig start på morgonen!

 

Så här ser min frukost ut ungefär 95% av alla frukostar jag äter. Två ost mackor och en kopp thé.  När jag kommer över oboý så dricker jag hällre det, men jag har slutat köpa hem det eftersom jag i snitt då ungerfär dricker fem glas om dagen! Inte så nyttigt.

 

I dag har vi varit och fotograferat våran lilla tösabit. På porträttstudion tog vi massa förhoppningsvis fina bilder både på Klara och på oss alla tre. Ev kanske jag lägger upp en liten bild här så småning om.

Nu ska jag ta tag i en liten strykhög innan det är dags att börja med maten, vi får middags sällskap i kväll!


avdelning 2

Det är så jobbigt när det händer tråkiga saker inom familjen.
Vi har just nu två stycken nära i vår familj som ligger på avdelning 2 på lassarettet.


Måtte allt sluta på bästa sätt för de båda ♥


Skogens guld!


Trattkantareller så det står härliga till!



Så här såg det ut igår när vi var och plockade svamp! Det är min duktiga syster som har tagit bilden.

I dag har jag & Klara tillbringat dagen i Stockholm tillsammans med Gital på UnderBARA Barn mässan i Älvsjö, det var riktigt bra. Klara fick en jätte fin sitt puff som ser ut som en prinsessbakelse, så fin!

Det blev även en heldel julklappar och två fina tröjor till tvillingarna som ligger i Klaras faster Saras mage!

Söndagkväll och världens halsont framför tv´n!


Ensam lördagkväll


Mys gos älskligen som sussar sött inne i sin säng




Klara Sofia



Här hemma är det ovanligt tyst för att vara lördagkväll. A är på Volbeat i sthlm och Klara sover sen några timmar tillbaka.

Jag sitter här i soffan och surplar honungsvatten och bafucin mot min onda hals som kom huxflux från ingenstans. Hursom..

Idag har jag varit med mamsen, syster och morfar ute i stugan och plockat svamp. OM vi hittade något? Öh vi hittade så mycket svamp att vi efter 4 fulla tio liters hinkar gav upp och begav oss in i stugan för att är god lunch innan vi begav oss hemmåt igen.

Väl hemma gick jag och Klara ner till grannen på Me&I party, köpte en bodysuit och en tunika till tjejen. Super fint!

För ett tag sen var syster här och joinade mig till middagen innan jag tog tag i målarpenseln och målade om lite saker här hemma.


Nu ska jag värma riskudden, lägga bort datorn och ta filten över mig i soffan.

Godnatt!


Gosan!


En fredagsbild på gosan vid matbordet!

Friiiiiiiiday!

Ohlala, äntligen fredag!
Andreas sista arbetsdag på nio dagar, min sista tidiga morgon på nio dagar, haha nää skämtosido!

Denna fredag bjuder på strykning (iofs redan klart), handling av mat, stan med mamsen & Klara, sen Andreas familj på middag i kväll.

Känner faktiskt att jag måste avsluta redan nu för att hinna med allt som jag ska göra!

Ha en trevlig dag!!

Öppna förskolan


Min fin fina höst plantering! :)



Cement hjärtan



Ännu en dag har gått passerad, jag förstår verkligen inte vad dagarna tar vägen. Den här dagen har spenderats på öppna förskolan tillsammans med grannarna mina. Lika trevligt som vanligt! Efter promenaden hem så blev vi erbjudna mat (Igen, Milla!) hos Klaras kusiner & grannar. Det blev inte vilken middag som hellst utan en riktig fredagsmiddag så här mitt i veckan! Biff, potatisgratäng, ungsrostade rödbetor med fetaost och hemmagjord bea, suuuper gott.

Nu har jag settat här alldeles för länge och ska gå och krypa ner bredvid min andra hälft som är hemma ikväll.
Imorgon väntar ett besök på pinglan tillsammans med Johanna & Tuva!

God natt!


Detalj


Två av våra tre smala & höga fönster



Vi har tre smala & höga fönster här hemma. Verkligen super fint, MEN en väldig insyn då de vetter direkt ut mot gatan.

För att minimera insynen har vi fäst fönsterfilm i rader om olika höjder. Här ser ni två av fönstrerna varav ett med fönsterfilmen på plats och de andra som de ser ut utan.
Vi blev mycket nöjda med resultatet, både utseendemässigt och funktionellt!


Trött tisdag

Natten till idag var i princip sömnlös.
En febrig Klara som inte nöjde sig med annat än att bli buren i famnen.
Lilla hjärtat, hoppas denna natt blir bättre.

God natt från en trött mamma.


Sköna söndag!


Sen söndagkväll!

Härliga söndag!

Vi startade denna söndag kl 07.00 i morse med att ta in en nyvaken tösabit till våran säng och myste en lång stund innan vi gick upp alla tre för att äta frukost tillsammans.

Jag skulle egentligen ha jobbat i dag, men har tagit semester 4 av mina söndagar framöver för att kunna gå på babysim med Klara! Hon verkligen älskar att vara i vattnet och riktigt njuter av att vara där. Känns verkligen som en fullträff att börja på babysim med henne.

Efter babysimmet i dag var vi förbi Barnenshus en sväng på Erikslund för att köpa nya pipar (som inte finns i hhr) till Tommie tippie flaskan , vi kom dock därifrån med en heeel del annat. Hoppgunga, napphållare, ny napp, halkskydd, badleksaker, lekmobil, boll OCH piparna låg visst i påsen när vi åkte därifrån.

Styrde kosan mot mamma där det bjöds på lasagne för att sedan åka förbi svärföräldrarna för att säga hej. Väl hemma stod Sarah, Alex & Caeila på trappen för ett mycket trevligt besök.
Nu är pappan på väg i lastiblen mot jkpng, tjollan sover och jag har slagit mig ner i soffan med tillbehören på bilden.
Snart sovdags, lika skönt som vanligt!

 


RSS 2.0