Måndag


Fina väggdekoren



födelsedagspresent

Sjukling på en måndag.

Klara ligger här bredvid mig i soffan med en feber på över 39, lilla pluttan. Men faktiskt inte mig emot med en lugn och stilla hemma dag.


Jag är sååå trött! Jag måste ha brist på någonting. Eller är jag bara småbarnsförälder trött? Somnade som en klubbad säl kl 20.00 i fredags och samma sak i går, hann inte ens titta på solsidan innan jag slocknade. Det är super tråkigt!


Andreas har ledig vecka den här veckan men är just nu på väg mellan Sälen-Mora, på ett par skidor. Nämligen Vasaloppet. Öppet spår är det som han åker i dag. Våran lilla hurtbulle.


Själv är jag klädd i myskläder och funderar på om jag ska köra i gång en tvättmaskin för att i alla fall ha gjort något vettigt idag... Till kvällen har jag en stor godisskål som väntar på mig, jag hann inte ens öppna påsen i går innan jag somnade.


Bilderna är i från Klaras rum på hennes nya väggdekor som hon fick i födelsedags present, super fint!


alla hjärtans dag


god förrätt



Ville bara dela med mig av den här goda och super enkla förrätten!

Jag och Klara var ju i Sälen på alla hjärtans dag, så något firande med Andreas blev det inte. Däremot fixade jag en god middag på fredagen när vi träffades.


Det blev den här goda förrätten, bresaola (lufttorkat oxkött) med parmesan, ruccola, olivolja och rostade pinjenötter. Suuuper gott och tog ungefär 3 minuter att fixa. Så nu vet ni vad ni kan bjuda på i helgen!


Jag ska föresten ha tjejmiddag här i helgen ala halv 8 hos mig så jag håller på att slipa på en meny tills dess... Vi får se vad det blir!


1 års kalas!


frukost med paketöppning!


leverpastejsmacka



smarrigt fika




porslinet som absolut inte räckte till



paketöppning med pappa



födelsedagstjejen!

 

 

Nu äntligen kom det ett inlägg från 1-års kalaset som ju gick av stapeln i lördags eftermiddag.


Vi var exakt 37 personer på kalaset, alla kom kl 14 och det var folk öööööverallt. Vi visste att ví hade stor släkt, men kanske inte så stor!!


Nästa år tror jag att vi delar upp kalsen. Det blev som på dopet, man hann i princip inte prata med någon utan bara fixa allt det nödvändiga. Typ som att diska assietter så fort någon hade ätit klart tårta så att nästa kunde hugga in ;)


Men det blev ett riktigt lyckat kalas och tårtan som jag snodde i hop på morgonen fick stående ovationer trots att den blev misslyckad. Tummen upp!


Klara somnade som en stock runt tjugo över sex och vi somnade i soffan inte långt efter!

 


KLARA 1 år


Klara några timmar gammal


I dag fyller vår älskade lilla Klara 1 år,
Stort grattis till dig min finaste lilla tjej!


Sälen


Inte så vackert väder men härligt ändå!




Varm choklad, ett måste.




En påpälsad liten Klara




Nicke



Korvgrillning

Vi har haft 4 härliga dagar i Sälen!

Jag och Klara åkte själva hela vägen till Sälen i söndags morse, resan gick bra. Det var slirigt på sina ställen, men vi hade god tid på oss och Klara var snäll hela vägen så det var ingen panik alls.


Vi tog en mat-paus i Vansbro, Klara på ena armen, väskan över axeln, filt i andra handen, bankkortet i munnen, låååång kö! Därefter tillkom även en matbricka i ena handen samtidgt som jag höll allt de övriga och värmde Klaras mat, letade barnstol och bord. Puuuuh!

Väl framme så vankades det god mat och gott vin!


Jag åkte i backen en av dagarna, det va hur kul som hellst. Men en dag räcker, sen vill jag hellre kika in sportshoparna, caféer och resturanger i stället.
Det blev ett till inköp under vistelsen, inte bara rengöring. Men det visar jag sen.


Vi har haft det super skönt, längtar redan upp igen. Förhoppningsvis blir det i alla fall en gång till innan säsongen är över.
Dags att baka lite...

 

 


Städ-dag!


Nytt rengöringsmedel i från maison belle


 


Godmorgon torsdag!


Här hemma är det städ-dag på menyn. En viss liten tjej fyller nämligen år på lördag så då vill vi ha ett skinande hus.


Vi kom hem i från våran sälen vistelse i går, mer om det i ett annat inlägg.


Det jag ville säga är att jag där uppe sprang på det här rengöringssprayet, jag har läst om det i flera bloggar så jag var bara tvungen att köpa! Det luktar suuuper gott, är miljövänligt och väldigt drygt.

Jag tror faktiskt att det blir lite lite roligare att städa nu..


mat!


Månadens bästa post!

 

 


Vår lilla älskling!



Onsdag är nog den näst bästa dagen på veckan, efter fredag, i alla fall den här veckan.

Solen har lyst hela dagen, vi har tagit en lååång promenad, fikat med världens bästa grannar (tänk vilken LYCKOTRÄFF att just vi fick de bästa grannarna i hela sverige ;), hämtat hem pappan, lagat god mat och nu en skön kväll i soffan.

 

Nu är jag djupt ner sjunken i soffan tillsammans med ett glas thé, grön södermalm.

Jag tittar på mitt nya favorit program, Sveriges Mästerkock. Jag älskar verkligen allt som har med matlagning att göra. Så fort jag har ätit så börjar jag tänka på vad nästa mål mat ska bli. På måndagar så börjar jag tänka vad det ska bli för fredags middag!


För att inte tala om alla matbloggar jag följer, - Mat är nog mitt största intresse!


Hoppas ni andra också haft en lika bra dag som mig och Klara!


längtan


Längtan efter den här utsikten!




Vårsol med en liten liten Klara i vagnen, snart ett år sedan



Min längtan till våren nu är enorm! Tänk att få gå ut och se utsikterna som bilderna visar. Sol och barmark!
Jag vill plantera fina vår blommor, gå promenader med Klara, sola på trappen & sopa uppfarten på allt grus.

 

Med våren kommer även viljan att uppdatera garderoben, nya vårskor & nya jeans står på min prio lista just nu. Även jacka, ute byxor & skor till Klara, vårskor & jeans till Andreas.
(nya kuddar, överkast, porslin, taklampa, v-rumsbord, gardiner, matta & tapeter skriver jag inte ens upp)


Dock går inte min mamma-peng, våra utgifter & min shoppinglista hand i hand. Klara är prio ett, jag & Andreas kan nog gå i våra gamla paltor ett tag till ;)
Med sol i ögonen funkar vad som!


Dagens lunch


Parmesangratinerad lax med sallad
Klaras lunch bestod av pasta med skinksås & gröna ärtor



Jaha, så har förmiddagen gått!


Vi har tagit det sååå lugnt och skönt. Myst i sängen, lagat mat, bakat, duschat och nu ska vi strax ut och ta en promenad med Castor.


Efter promenaden är det mat-handling som gäller, tänkte ta och baka piroger & pizzabullar som vi kan ta med till Sälen nästa vecka. Känner mig verkligen som en hemmafru med allt detta bakande.



Som sagt, en hel del bakande till Klaras kalas också, STORA tjejen fyller snart 1 år!

 


nya minen


Så här ser de ut för jämnan nu!



Lilla skruttan blir så stor! Nu är det lära-gå-vagnen som gäller här hemma. Det är dock bara rakt fram som gäller, hur man flyttar den i från diverse hinder har hon inte riktigt lärt sig än! :)

 

Något annat nytt är minen på bilden, haha. Vet inte vad hon har fått det i från men hon gör så 50 ggr om dagen, sötgöte!

 

I dag ska vi baka lite till kalaset nästa lördag. Eftersom vi åker till Sälen på söndag så hinner jag inte fixa något nästa vecka utan tänkte vara klar med de mest innan fredag.

Dags att börja med lunchen!


Gräddhyllan


Vårat fina område



The house!



Vilket härligt väder det har varit i veckan! Det ser inte riktigt likadant ut nu när man tittar ut genom fönstret som det gjorde tidigare i veckan när jag tog bilderna ovan.


Gud vad jag längtar till våren nu. Fixa fina vårplanteringar, dra igång altanbygge, sitta i solen och höra takdroppet. Ge mig!!


Veckans höjdpunkt är här, fredag. Full rulle som vanligt.


Idag ska vi hinna med en dusch nu på morgonen, en sväng till åsby, lunch med mamma & fia, en sväng på stan, en sväng till busborgen & middag hos Sara & Ronny. Det är ganska härligt att ha fullt upp!


I morgon väntar jobb igen, 12-16 vilket känns helt underbart när det är lördag. Sovmorgon och tidig hemgång och ändå några extra slantar.

Ha en skön dag!


Lekdejt


Tjejerna på veckans lekdejt!



I onsdags var det våran tur att ordna lekdejt!


Eftersom i stortsett alla våra grannar är hemma med barn så har vi en lekdejt inplanerat varje onsdag. Vi går runt hos varandra och i onsdags var det alltså våran tur.


Vi fixade en fruksallad och lite chokladbollar att fylla upp energin, 10 barn och 7 vuxna det kan ta lite på krafterna! Veckans absoluta höjdpunkt tillsammans med de oslagbara fredagarna.


På bilden ovan hittar vi Klara, Molly & Märta!


Sooool


Promenad dags



Solstrålen själv!


Vilket tempo!


Den här dagen har verkligen gått i ett. Har hunnit med en fotorunda med Fia, hund promenad, handlat, haft lekdejt & nu lagat mat med Millis.


Tänkte bara ge ett livstecken, återkommer med lite mer bilder från dagen under kvällen.

 


RSS 2.0