Tips!


Bästa mascaran


Det här är den absolut bästa mascaran som jag har provat, och jag har provat en hel del.


Den finns billigt på Beauty Planet!


Friday mornin!


Frerdags frukost

Godmorgon hääärliga fredag!

Solen skiner, det är fredag, Andreas slutar tidigt, jag ska till Sthlm & det har precis varit löning! Kan inte bli annat än en bra dag!

 

Dagens planer är att ta en promenad nu på förmiddagen, laga någon smarrig lunch, hämta Andreas & sedan bege mig upp mot Sthlm för att gå på 24-års kalas. Vilket betyder att jag kommer få träffa alla mina fina vänner i kväll!!

I morgon är det jobb på IKEA Barkarby som gäller, efter avslutat arbetspass är det dags för 30 års kalas. Det är en hektisk men rolig helg framför mig. Men på söndag är det bara familjemys som gäller, innan vi startar om med ny måndag, tisdag, onsdag igen.


Ha en bra helg allesammans!


Lektime


Eftermiddags lek!



Onsdag idag och i morse visade vågen 1kg minus! Heja mig!
 
Maten så här i "hålla igen tider" är inte så rolig, dagens lunch här hemma blev kyckling file med bulgur, avokado & keso. Nam nam! (Hade hellre ätit något annat, typ oxfilé med potatisgratäng!)
Men det verkar ju ge resultat!

 

Nu har vi lektime här hemma, Klara far runt överallt medans jag tog en liten paus och satte mig här. Hon är verkligen högt och lågt numera. Blommorna i vardagsrumsfönstret är nog det roligaste just nu. Nästan vart enda blad är borta!

Mamman är inte riktigt lika glad...


Nu ska vi snart packa på oss lite kläder och bege oss på playdate hos grannen! Efter det kommer Milla hem till oss och umgås.
Hejsvejs!


Måndag


Klara läser mammas tidningar

 

 

Jaha, måndag, IGEN? Vart tar alla veckor vägen?
Det börjar närma sig jobb-start för min del. 11 april.
Herregud, jag har varit hemma i exakt 1 år!
Månaderna har bara flygit i väg, även om det känns som det har hänt vädligt mycket under det här året så har det gått väldigt fort också.


Helgen har varit en jobb helg, dvs att vi inte har hunnit gjort så mycket tillsammans. I fredags var dock mamma & Conny här en sväng på kvällen och i lördags kväll var vi över till Klaras kusiner. I går åkte Andreas och jobbade igen och jag blev, home alone!

En HEL vecka utan godis och sötsaker har jag även tagit mig igen, jag känner mig sååå duktig! Jag är riktigt peppade och i eftermiddag när min syster kommer över ska jag snöra på mig löpardojjorna.

Bilden är i från förra veckan när Klara hade en "riva ner alla tidningar dag". Just nu ligger hon på framsidan och sover i sin vagn.
En bit mat kanske...


Fredags dricka!


Fredags feeling!



Välkommen fredag!

En riktigt härlig fredag har den här dagen varit.


Vi startade dagen kl 05.45 med det vanliga morgon-myset. En frukost, en hämtning av tidiga Andreas, en fika med Milla, en mat-handling & en lek med Ebba senare så är det dags för middag hemma hos oss med mamma & Conny.

Fredags feeling!


Dagens mellis


Banan & mango smoothie



Gud vilket härligt väder det har varit i två dagar nu. I LÖV IT! Man blir genast på så mycket bättre humör. Att sen barnbidraget kom i dag gör inte dagen sämre!


I dag tog vi oss en tidig nap båda två, behövligt, då fröken fräken inte har varit intresserad av att sova de två senaste kvällarna.
Efter napen en promenad i den sköna solen & eftermiddagen spenderade vi tillsammans med mamma hos frisören. Det var ett väldigt välbehövligt besök (har inte klippt mig sen augusti). Tack snälla Jenny, super nöjd!!


Klaras mellis för dagen blev banan & mango smoothie, den tog slut snabbt precis som allt annat hon sätter tänderna i. Servisen är en av Klaras julklappar, i från Bruka. (Hon brukar inte dricka mellis ur sugrör, det blev bara en finare bild då, haha)

Nu är det dags för halv åtta hos mig!



Kvällsmål


Kvällsmålet



Då är vi inne på en ny vecka igen! Den här dagen har gått i en rasande fart, plock och mys här hemma på förmiddagen, under eftermiddagen hoppade jag in och jobbade några timmar.

Jag trivs väldigt bra med att gå hemma, men nu när man varit hemma nästan varje dag i ett år så känner jag att det börjar krypa lite i jobb nerverna. Senast 1 maj kommer jag vara en heltids arbetande mamma!


En annan sak... Januari måste väl vara månaden då det dammar om nästan varenda kotte? Här hemma har pengarna så gott som varit slut i över två veckor. Pengarna som finns kvar nu är endast mat-pengar och det finns inte en krona över att göra något annat för.
Verkligen trist!
Men snart är den 20:e, 25:e & 27:e här och pengarna börjar trilla in igen. (Barnbidrag den 20:e, lön 25:e & f-penning den 27:e).


Det kommer dock råda sparning här hemma hela våren, vi har en altan som skall byggas och fyllas med möbler, grill, blommor osv. Där behövs var enda liten överbliven krona!


Nu har jag precis druckit en kopp thé och ätit en halv grape, funderar på att ta ett fotbad... Ha en skön kväll!


Nu kör vi!

Den 19 Februari fyller Klara 1 år.

Det tar 1 år för kroppen att återhämta sig efter en graviditet.

D.V.S efter den 19 feb så kan jag inte längre när vågen visar för mycket skylla på graviditeten.

Innan Klaras ett års dag ska jag ner 3 kg, de tre sista, som sitter som berget. Jag vet att jag egentligen inte behöver det, men vad andra tycker och tänker bryr jag mig inte om.

1 månad to go, nu kör vi!!


ett glas vitt


Mousserande vin!



Efter att vi hade kommit hem i går eftermiddag tog jag och Klara en sväng förbi mamma & Conny.

Blev bjuden på ett glas mousserande, lördag kväll och allt, så gott! Har varit sugen på vin hela veckan och efter några glas under helgen så klarar jag mig nu till nästa helg igen.

Nu är solsidan precis slut och det är dags för filmtajm!


Busborgen


Kusin Vera



Klara


I lördags var det dags för en premiärtur till Busborgen! En lördag kanske inte var den mest optimala dagen att åka dit på med småbarn.


Klara var lite kinkig och ville inte alls busa som alla andra barnen utan ville helst sitta i mamma & pappas knä med nappen i mun. När det började närma sig hemgång hade hon dock kommit i gång lite och kunde tillochmed tänka sig att vara själv i två sekunder (det var då bilden togs). Älskade unge!


Kusinerna Ebba & Vera samt sysslingen Albin däremot hade super kul medan Majken & Gusten sov sig igenom i stort sett hela besöket.

Nästa besök blir på en vardag!


Förrätten!


Toast skagen



Till Astrids kalas blev det en toast skagen till förrätt! Hade egentligen tänkt mig en carpaccio men blev osäker på om de andra i sällskapet gillade det, så det blev ett säkert kort.


Receptet är taget ur Per Morbergs kokbok, som jag för övrigt älskar. Bara att sitta och bläddra i boken är ljuuuuvligt!
(föresten så gjorde jag tillochmed majonäsen till toasten helt från grunden, har velat prova länge och det var super lätt!)

 


fredag eftermiddag!


Nya Mama & choklad


 


Klara roar sig själv under tiden jag läser





 
Det är jätte kul!



Inleder fredagsmyset i väntan på Andreas med nya Mama & den godaste chokladen ever Marabous mörka choklad med passionfrukt, mums!

Klara sköter sig själv under tiden jag läser med att plocka upp och ner alla ljusstakarna, försöka få tag i tv dosorna & dra ut mitt bredband. Allt utom att leka med leksaker är roligt!


Det väntar en middag på rubingatan senare, Klaras farmor fyller år och det ska firas! Jag har fixat förrätten, den kommer i nästa inlägg.
Hej på en stund!


Ensamtid


Sovandes liten Klara



Jag ÄLSKAR att vara med Klara hela dagarna och mår redan nu dåligt inför min jobb-start i mitten på April.

MEN vad skulle man göra utan ensamtiden på kvällarna när hon har somnat för natten och jag/vi kan göra det vi känner för?


Det är så skönt att bara sätta sig ner med datorn i knäet och knappra, sappa mellan tv kanalerna eller läsa en tidning.


- Ungefär lika härligt som att gå in och hämta en nyvaken liten tjej för morgon mys innan frukost dags!


Fixar frasse!


Vita tulpaner




Lite nytt på  köksbordet





Echeveria / taklök



Godmorgon!


Tisdagmorgon = sovmorgon, Klara bestämde sig för att sova ända till kl 8 i morse!


Har precis slagit ner ändan i soffan då Klara kände att det var dags för en liten nap. I almenackan i dag står en extra vägning på BVC & ett fika besök hos Anna.


Ville bara visa våra fina blommor som vi köpte i går, det var ju så fint väder så man fick riktigta vår-feelings! Nej det här blev ett konstigt inlägg.
Ha en bra dag!


Söndags-mys


Söndags-mys




Min utsikt för tillfället är precis som bilden visar.. förutom att godisskålen numera är tömd. Det gick snabbt!

Ännu en jobb helg har passerat och Andreas har åkt i väg och jobbat. Jag åkte direkt från jobbet hem till mamma för att hämta hem Klara som varit där under dagen när vi föräldrar har arbetat.

Efter mat, bad och lite mys så somnade hon som en stock för ungefär en timme sedan. Tror att moster har kört slut på henne, eller kanske tvärtom :)
Så fort Klara somnade så hamnade jag här, i soffan, där jag har settat sedan dess. Enda förflyttningen jag kommer göra är mot sängen lite senare.

Hoppas ni har en skön söndag kväll!

Värdinna


Kivilyktor från Ittala

 

 


Fin orkidé i sovrums fönstret




Phalaenopsis




Som värdinna på nyårsafton fick jag av några av mina gäster de två fina kivi lyktorna från Ittala på bilden. Tydligen hade de läst på lite på bloggen att jag gillar dem, och det kunder verkligen inte bli mer rätt än så!
Tack snälla Ni!


Av två av de andra gästerna fick jag den fina phalaenopsis orkidén på bilden! Kunde inte heller bli mer än rätt. Jag har länge gått och funderat på en till sovrummet men inte kommit till saken. Nu står den fin på sin plats i sovrummet med massa blom!
TACK snälla Emma!


Sjuklingar


Lilla sjuklingen


Familjen sjuk här!

Hela familjen ligger däckade i feber, Andreas har även dragit på sig en magsjuka och nu känner jag mig illamående. Jag tycker så synd om oss nu.

 

Jag vill inte vara sjuk längre!


trött

jag. är. så. trött.
inte ordagrant trött utan bara trött.


Trött på att känna att pengarna inte räcker någonstans. TRÖTT TRÖTT TRÖTT


Trött på att vara sjuk, tredje gången den här hösten/vintern. TRÖTT TRÖTT TRÖTT


Trött på mig själv eftersom jag är så jävla tjurig jämt och ständigt. TRÖTT TRÖTT TRÖTT


Trött på att det sällen händer något kul, förutom min älskade Klara. TRÖÖÖÖÖTT


Trött på att städa, laga mat, tvätta, plocka....


suck, ni märker ju hur negativ jag är.

Klaras rum!


Säng från BRIO & kuber från jabadabadoo




Fina String-hyllan som vi fyndade i ladan i torpet




Prinsesspuffen i från Bombadill och korgar från Rice


Det är så kul med inredning... när man vet hur man vill ha det. Bilderna ovan visar en halvan av Klaras rum, där känner jag mig nöjd än så länge, dock ska något upp på väggen och puffhörnan ska kompletteras med kanelbulle och dammsugare (kanske på 1-årsdagen).


Andra halvan av rummet är inte klart på långa vägar, jag vet helt enkelt inte hur jag vill ha det. Notera jag-formen, Andreas har inte så mycket att säga till om :)


Nej nu börjar det bli dags att klä på sig, göra ett ryck här hemma innan det vankas lunch hos mormor!

 


Nyårsafton 2010


Dukning med blandat silver och guld




Förrätt: Moules marinés




Huvudrätt: Helstekt fläskfilé, italiensk potatiskaka, rödvinsås & smörstekta kantareller





Dessert: Vaniljcremé med cointreau marinerade jordgubbar




Alla vi tjejer på tolvslaget, killarna hade fullt upp med fyrverkerierna

 

 

Nyårsafton  2010 spenderades hemma hos oss med 13 st härlig människor! Hela kvällen blev verkligen SÅ lyckad. Maten var SUPER och umgänget kanon, vad kan gå fel?

Sista gästerna trippade hemmåt framåt 05.00, det säger en hel del om kvällen..


Tack alla ni som kom och gjorde kvällen så himla lyckad!



Året som gått..

Så sitter man  här... Nyårasdagen. Ett helt år har passerat och ett helt nytt ligger framför fötterna.
En resumé av året som gått:




Januari 2010: Höggravid!






Februari 2010: Världens finast Klara kom till världen, 4010g 51cm, underbaraste lilla du!





Mars 2010: Första glaset på 10 månader, ljuvligt!!!




April 2010: Påskfirande i Sälen





Maj 2010: Picknick i hamnen!





Juni 2010: Första midsommaren med vårat hjärta!





Juli 2010: Varberg tillsammans med familjen




Augusti 2010: Flytt till HUS !!




September 2010: En resa till Spanien




Oktober 2010: Svampjakt med mamma, sofia & morfar





November 2010: Stockholmsweekend




December 2010: Klaras första julafton <3

 


RSS 2.0