nyårsdinner
Fick som sagt i uppdrag att göra förrätt & efterrätt till nyårsafton.
Förrätten blir en klassisk sak, nämligen Toast Skagen.
Pappa fick Per Mobergs kokbok i julklapp och där fanns denna rätt med och med de rätta råvarorna så blir den inte alls tråkig utan man vet att den går hem.
Alltså INGEN färdigköpt skagenröra på burk & INGA räkor i lag (jag har inget emot räkor i lag annars, men nyskalad är ju faktiskt hundra gånger godare) utan det blir räkor skalade för hand!
Efterrätten ska vara något gott och något som känns lite lätt att äta när man redan har ätit två rätter innan.
Valet föll på: Vaniljpannacotta med grillat fruktspett.
Nu börjar jag nästan bli lite hungrig...
Förrätten blir en klassisk sak, nämligen Toast Skagen.
Pappa fick Per Mobergs kokbok i julklapp och där fanns denna rätt med och med de rätta råvarorna så blir den inte alls tråkig utan man vet att den går hem.
Alltså INGEN färdigköpt skagenröra på burk & INGA räkor i lag (jag har inget emot räkor i lag annars, men nyskalad är ju faktiskt hundra gånger godare) utan det blir räkor skalade för hand!
Efterrätten ska vara något gott och något som känns lite lätt att äta när man redan har ätit två rätter innan.
Valet föll på: Vaniljpannacotta med grillat fruktspett.
Nu börjar jag nästan bli lite hungrig...
Kommentarer
Postat av: jessi
Panacotta är aldrig fel! lycka till med nyåret!
Postat av: Anna - Starwoman ☆
Oh det låter ju supergott, jag älskar toast skagern och håller med man ska göra den själv med handskalade räkor, särskilt en nyårsafton. Lycka till med maten! Kram
Trackback